Senoz 1.İstişare Yapıldı

Senoz Vadisi Dernekleri, Kooperatifleri,Vakıfları,Belediyeler,İl Encümenleri ve Muhtarlarımızın iştirakiyle Kaptanpaşa Nehir Kafe'de 05.08.2020 Perşembe saat 15:00'te Çayeli Kaymakamı Sn.Mehmet Öztürk'ün katılımıyla yapıldı.

Toplantıyı Senoz Yöresi Derneği Başkanı Yusuf Kara yönetti. Sırayla tüm köylerimizin ve beldelerimizin temsilcileri vadimiz hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Öncelikle Ana Yollar, Tali Yollar ve Yayla Yolları yapımı, bakımı ve eksiklerinin tamamlanması konusunda görüş ve önerilerinden bahsedildi.

İncesu (Yusuf Sukas), Uzundere (Nevzat Güney), Başköy (İdris Ambar), Ormancık (Temel Güney), Yenice (Ekrem Yağcı) , Gürpınar (Dursun Ali Tetik), Çataldere (Mahmut Aydın), Ç.Hoca(Yasin Köksal Bilgin)
, Kaptanpaşa (Turgut Karaloğlu) , Yeşiltepe (İsmail Marangoz), Buzlupınar (Salih Yazıcı) muhtarları, Madenli Belediyesi Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Kaptanpaşa Kalkınma Kooperatifi Dernek Başkanı Ruşen Demirel, İl Encümenlerimiz Adnan Karal, Ahmet Rıza Dereci, Ömer Latif Yağcı, Rize Tema Vakfı Başkanı Ahmet Ali Kork, Esk.Yargıtay Daire Başkanı Burhan Karaloğlu, Tema Vakfı Çayeli Temsilcisi Mehmet Baltacı katılım sağladı.

Katılımcılar sırayla söz alarak vadimizin daha güzel olması için Vadimizde turizmin gelişmesi için yaşadıkları sorunları ve önerilerini dile getirdiler. Ana Yollar'ın bakımı ve köyler arası yolların birleştirmeleri konusu, Yol Bakım Şantiye Şefliğinin devam etmesi, Vadimizin Organik Çay tarımı, Organik Arıcılık ve Organik Gübre konuları dile getirildi. Arıcılık, Gezgin Arıcılık ve Arıcıların kayıt altına alınması, kaymakamlığımızca arıcılık konusuyla ilgili bir toplantı yapılması kararı alındı. Turizm'in gelişmesi için altyap yapılması ve dere boyunca her köye tesis yapılması, yolların birleştirilmesi ayrıca Şelalelerimizin Turizm için değerlendirilmesinden bahsedildi.

Gençlerimizin Eğitimine ve bilhassa Arıcılarımızın eğitiminden bahsedildi.

Birlik beraberliğimizin ve samimiyetimizin kendimize güvenimizin ön planda tutulup yapılamayacak işlerin olmadığından bahsedildi.

Bu toplantıya katılan Çayeli Kaymakamımız Sn. Mehmet Öztürk'e ve Diğer Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızı öneri ve görüşleri dikkate alarak yapacağımızı ve bu istişare toplantısını öneren Senoz Dernekler Platform Üyelerine teşekkür ederiz.

Yusuf Kara

Senoz Derneği ve Senoz Dernekler Platform Başkanı