Burs Koşulları

YARDIMLARINIZ İÇİN BANKA HESAP NUMARAMIZ:

Öğrenci bursları hakkında Dernek Başkanımız Yusuf Kara'dan bilgi alabilirsiniz:

AMAÇ:
Bu Yönergenin amacı, Senoz Derneği tarafından Lisans öğrencilerine verilecek karşılıksız bursun esas ve şartlarını düzenlemektir.

KAPSAM:

Bu Yönerge Senoz Derneği tarafından verilecek bursların ödenmesi ile ilgili usul ve esaslara ilişkin hükümleri kapsar.

BURS TÜRLERİ   VE BURSTAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER :

Senoz Derneği tarafından verilen burs türleri şunlardır:

a. Yükseköğrenim lisans (dört yıllık fakülte)

Dikkat: Açık öğretim başvuruları kabul edilmez.

ADAYLIK ŞARTLARI:

a. T.C vatandaşı olmak,

b. Ebeveynlerinden en az birisi Senoz Köylerinden olması

c. Maddi desteğe ihtiyacı olmak,

d. Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmamak,

e. Sınıf tekrarı yapmamak.

BURS SAYISI VE MİKTARI:

Burs verilecek öğrencilerin sayısı, seçimi ve burs miktarları ile bursun ödeme şekli, Burs Yönetmeliği Hükümleri çerçevesinde  Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir.

DUYURU:

Burslara ilişkin duyuru, Derneğin web sitesi vasıtasıyla yapılır.

BAŞVURU TARİHİ:

İlanı takiben burs isteğinde bulunanlar, en geç 12 Ekim 2020  sonuna kadar evraklarını başvuru yoluyla ulaştırması gerekir.

TEBLİĞAT:

Burs Komitesi'nin önerisi Yönetim Kurulu’nun kararı ile burs almaya hak kazanan öğrencilere, kendilerine mesaj yoluyla burs kazanıp kazanmama durumlarını bildirilecek.

ÖDEME:

Burslar öğrenciye aylık ve nakit olarak Vakıfbank Hesabına ödenir. Burs ödeme süresi yıllık öğrenim süresi olan sekiz aydır.

BURSUN KESİLMESİ:

Burslar aşağıda belirtilen hallerde kesilir.

a) Öğrencinin devam etmekte olduğu öğretim kurumundan mezun olması,

b) Öğrencisi bulunduğu öğretim kurumunca, geçici veya sürekli okuldan uzaklaştırma cezası ile cezalandırılması,

c) Gerek okul içinde ve gerekse okul dışında öğrencilik vakarına yakışmayan bir halinin tespit edilmesi,

d) Öğrencinin kamu düzenini bozucu eylemlere katılıp ceza alması,

e) Öğrencinin herhangi bir kuruluşta ücretli görev alması,

f) Öğrencinin durum bildirimi formunu gerçeğe aykırı ve yanıltıcı olarak doldurduğunun anlaşılması,

İZLEME:

Dernek’ten burs alan öğrencinin öğrenim durumu görevli personel tarafından takip ve kontrol edilir. İlgili Şube'ce her bursiyer için bir dosya tutulur. Bu dosyalarda yapılan ödemeler bursiyerin başarı ve genel durumuna ilişkin bilgiler yer alır. Bursiyerlerin her seviyede izlenebilmesi için bütün burslu öğrencilerin durumlarını belirten bilgi ve belgeleri zamanında Derneğe ulaştırmaları zorunludur.

YÜRÜTME:

Bu Yönerge esaslarına göre Burs Komitesi'nce alınacak kararlar, Yönetim Kurulu'nca yürütülür.

BURS BAŞVURUSU FORMU LİNKİ

Burs Başvuru formu Web Sitemizin Yararlı Linkler kısmında bulabilirsiniz.