15 Mart Pazar Günü üniversite öğrencilerimizle derneğimizde yapılacak kahvaltı, korona virüsü nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Mart Ayı bursları öğrencilerimizin hesaplarına başarılı bir şekilde yatırılmıştır.

Sayın Üyelerimiz Web Sitemiz aktif edilmiştir. Tüm sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi rica ederiz.

İyi geceler yoğurdina misir ekmeği ufaladuğum.
Ziyaretçi Bilgileri
Bugün: 72
Dün: 86
Toplam: 3164
Seslidere

Çayeli İlçesine14km. mesafede bulunan köyümüz coğrafi yönden 8 mahalleye bölünmüştür.Mahallelerimizin isimleri aşağıdadır:

1) MERKEZ Mahallesi

2) VERİPOS (BONCUKÇU) Mahallesi

3) SASTEN Mahallesi

4) ÜST Mahalle

5) VERUT Mahallesi

6) ORTA Mahalle

7) BOŞNAKLI Mahallesi

8) HAŞAFİ Mahallesi

Köyümüz coğrafi yönden dik yamaçlar üzerine kurulmuştur. Zirveden akan derelerin kuzeyi sık ormanlıklarla kaplıdır. Derenin güneyinde ise köyümüz kurulmuştur. Köyümüzde 4 çay alım merkezi,2 cami,2 ilkokul mevcuttur. Taşımalı sistemden dolayı Madenli İlköğretim okulunda öğrencilerimiz eğitim görmektedir.Kapalı okullardan köy merkezinde bulunanı restore edip, muhtarlık evi yaparak köy sakinlerinin hizmetine açtık.Takriben köyümüzün nüfüsu 1000 civarında bulunmasına rağmen köyümüzde 310 kişi ikamet etmektedir.Diğer nüfus iş dolayısıyla İstanbul´da çeşitli işlerle uğraşmaktadır.

Köyümüzde bulunan insanlarımız hayvancılık ağırlıklı olmak üzere çay, arıcılık , kivi ve ziraat ile uğraşmaktadır. Yazın köyde bulunan halkımız İkizdere´ye bağlı 2800 rakımlı Demirdağının eteğinde bulunan YEDİÇUKUR ve VİÇVANAK yaylalarında yaylamaktadırlar. İstanbul´da bulunan hemşehrilerimiz de yaz tatillerini bu doğa cennetinde geçirmektedir. Köyümüzün Koptur mıntıkasında muhtara ait örnek kivi bahcesi ve hemen yukarısında şelale ve soğuk doğal buzlu pınar sularımız görmeye değer güzelliklerdir. Hafta sonları Rize´den ve ilçemizden piknik yapmak için çok sayıda vatandaşımız köyümüzü ziyaret etmektedirler.

Karadeniz otoyoluna taş ve dolgu malzemesi ağırlıklı olarak köyümüzden çekilmektedir.Gürültü ve ses kirliliğine sebep olan bu durum halkımızı rahatsız etmektedır. Fakat ülke ekonomısıne büyük güc katacak olan karadeniz oto yoluna yaptığımız bu katkı idarecilerimiz tarafından göz ardı edlmemelıdır.Hem müteahhit firmalardan hemde idarecilerimizden köyümüze gerekli desteğin verilmesini bekliyoruz.