Burs Başvurularımız başlamıştır. Son Başvuru tarihi 12 ekimdir. Yararlı linkler kısmında burs başvuru formunu bulabilirsiniz.

Sayın Üyelerimiz Web Sitemiz aktif edilmiştir. Tüm sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi rica ederiz.

“İçinden ne zaman birini eleştirmek gelse, bu dünyada herkesin senin sahip olduğun üstünlüklerle doğmadığını anımsa, yeter.”
Ziyaretçi Bilgileri
Bugün: 12
Dün: 85
Toplam: 24992
Çukurluhoca

Çukurluhoca, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Ama Ortaya Şöyle Bir Bilgi Atılmıştır.

Eskiden Şivece Denilen “Cigurli Hoca” Denilen Biri Varmış.Onun Adı Biraz Değiştirilerek ÇukurluHoca Şekline Getirmişler ve Adını Öyle Koymuşlar.Ama Bu Bilgi Gerçekmi Uydurmamı Bilinmiyor…

Kültür
Köyde Hamsi,Muhlama,Kara Lahana Dolması,Lahana Çorbası vb. Gibi Yemekleri Vardır. Giyim Tarzı Püsküllü Çeşan Olmayıp Normal Elbise giyinmektedir.

Coğrafya
Rize iline 41 km, Çayeli ilçesine 23 km uzaklıktadır.

İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 230
1997 281

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 – Yasin Köksal Bilgin
2004 – Adnan Demirdağ
1999 –
1994 –
1989 –
1984 –

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.